Het is al weer bijna zover. De zomervakantie komt eraan. Voor de meeste mensen een fijne tijd.

Voor veel mensen met relatie twijfel een moment van bezinning. Vaak wordt er tijdens deze periode de figuurlijke “knoop” doorgehakt. Blijf ik bij mijn partner of beëindig ik onze relatie. Dit zijn geen beslissingen die je zo maar neemt. Het is echt belangrijk om hier goed over na te denken. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de mensen die scheiden er naderhand spijt van hebben.

(echt)scheiding? meer dan 50% krijgt spijt van deze beslissing

Stel jezelf daarom de vraag of scheiden de oplossing is van jullie problemen.

Weten jullie dat niet zeker, dan is het wellicht goed om te onderzoeken of jullie relatie een nieuwe kans verdient. Er zijn veel instanties die je hierbij kunnen helpen. Op de website van Two2Tango kun je (samen) jullie relatie in kaart brengen en bekijken op welke onderwerpen wellicht verbeteringen zijn te behalen.

nhowmediation (echt)scheiding

Gaan jullie uit elkaar?

Een scheiding is onvermijdelijk. Misschien ben je boos, verdrietig, verbaasd of heel opgelucht? Allerlei emoties zullen voorbij komen, hoogstwaarschijnlijk gevolgd door de grote vraag: En nu? Door deze emoties is het moeilijk of zelfs onmogelijk om nog goed te communiceren met elkaar. Deze communicatie is nodig om tot goede afspraken te komen. De mediator geeft ruimte om jullie emoties te uiten en te bespreken. De mediator zorgt ervoor dat jullie elkaar begrijpen, naar elkaar luisteren en dat de communicatie niet vast loopt.

Een (echt)scheiding

Bij een scheiding moet vaak veel meer worden geregeld dan mensen denken. Er moeten bij de afhandeling van de scheiding financiële, praktische en fiscale zaken worden geregeld. Hoe gaat het met de kinderen?

Wanneer ouders besluiten te scheiden heeft dit veel invloed op een kind

Wanneer jullie met veel ruzies uit elkaar gaan, wordt het voor de kinderen steeds lastiger. Conflicten kunnen grote gevolgen hebben voor nu en voor later. Het is belangrijk dat het scheidingsproces op een respectvolle manier verloopt.

echtscheiding kinderen

Nhowmediation werkt samen met professionals die jou en je kind(eren) kunnen ondersteunen tijdens het (echt)scheidingsproces.

Ex-partners, maar wel “Samen” verder als ouders

Laat je goed informeren en schakel de juiste hulp in. Neem vrijblijvend contact op.