Conflicten die net buiten de deur plaats vinden.

Zijn er conflicten op school? Heb je ruzie met de buren of iemand anders in je woonomgeving? Heb je een conflict op de sportvereniging?

We kennen allemaal de voorbeelden die momenteel te zien zijn in de verschillende programma’s op de tv. Aan het begin van het programma zijn er een aantal boze mensen aan het woord die hun probleem onder de aandacht brengen. Aan het einde van het programma is er meestal een oplossing. Wat deze programma’s echter niet laten zien is het gehele proces.Vaak worden voor de kijkcijfers de extreme gevallen getoond. Dit soort programma’s hebben een amusement waarde.

Sociale mediation nhowmediation

Maar stel je hebt echt een probleem met één van je buren. Je hebt problemen met de voorzitter van de voetbalclub of de leerkracht van je kind wil niet meer met je in gesprek. Wat doe je dan?

Belemmeren deze conflicten je in je dagelijkse bestaan en wil je een oplossing? Neem contact met mij op en gezamenlijk gaan we kijken of het conflict op te lossen is door mediation. De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk van aard.

Mediation leidt tot duurzame afspraken omdat ze vrijwillig worden bereikt, zonder dwang en rekening houdend met de specifieke problemen en de creatieve inbreng van de partijen.

Op deze wijze worden dure procedures voorkomen. Een win-win situatie voor alle partijen. Het conflict is op een positieve manier opgelost, waardoor de (belangrijke) relatie in stand blijft.

nhowmediation sociale mediation

 

Sociale mediation wordt ook wel maatschappelijke mediation genoemd.